Ninja: första uppdraget

Utbildningen till ninja-krigare börjar gå mot sitt slut för Taka, men innan han ens fått sitt svarta bälte får han sitt första uppdrag - ett uppdrag på liv och död.

Den här boken utspelar sig i Japan och handlar om en kille som heter Taka. Han är 13 år ungefär och så länge han kan minnas så har han bott på en skola där han utbildar sig till ninjakrigare.
Han är bra, men trots att han gjort provet för att få svart bälte två gånger, så har han inte lyckats ännu. När alla de andra eleverna ger sig ut på ett farligt uppdrag är han den ende som blir kvar på skolan, tillsammans med Cho som Stormästaren sparat till ett särskilt uppdrag.

Den höge samuraj-herren Oda vill krossa alla ninjor i Takas klan och för att kunna få reda på alla ninjornas hemliga stridsknep har han låtit stjäla en låda med skriftrullar. När Cho upptäcker stölden måste hon skynda sig att ta tillbaka lådan innan Oda läser innehållet och kan vända ninjornas krigskonst mot dem själva.
Den ende som kan hjälpa henne är Taka, som samma dag misslyckats med sitt tredje försök att ta svart bälte. Nu är det inget prov han ska göra, utan ett riktigt uppdrag. Och missar han den här gången så kommer han att dö.

Audience:

Tags:

Review by: susman Wednesday, May 21, 2014