Legend

Två väldigt olika personers öden möts i ett samhälle där sanningar dolts..

Boken handlar om 2 personer: June och Day.

June är är smart, stark och smidig tjej från en av landets rikaste familjer. Hela hennes liv har hon blivit uppväxt för att en dag ta över platsen som kapten över landets armé i kampen mot sina grannfiender: Kolonierna.

 

Day däremot, är uppväxt i slummen och är en av landets mest eftersökta brottsling. Han är snabb och smidig och få tror att han verkligen ens existerar. Agenter från den mäktiga maffiagruppen “nånting“ söker efter honom utan resultat. Han är ett levande spöke.

 

En dag anklagas Day för att mördat Junes bror, Metias. June blir anlitad för att ta upp jakten på Day och det slutar med ett oväntat resultat. Snart inser June att det finns en annan anledning till varför hennes bror dog, varför hon blev anlitad till att mörda Day. En väl gömd sanning kryper sig fram och ändrar hela Junes bild på landet hon älskar.

 

En sak som jag gillade med boken var att man fick se bilderna ur både Days och Junes perspektiv. I ett kapitel följde man med i Junes liv och i nästa kapitel ser man världen från Days ögon. Det är också bra tycker jag att dem under tidens gång är med i varandras kapitel. Att författaren har gett gestaltande beskrivningar av June fast genom Days ögon.

Boken passar för:12+

Betyg 5, En av de bästa böckerna jag har läst! Du måste läsa den!

Jag som tipsar heter:  Kerim, 13