Lapsille ja nuorille kohdistuva tarjonta

Tässä annamme tietoja kirjastojen lapsille ja nuorille kohdistuvasta tarjonnasta.

Muut kielet

Lasten ja nuorten kirjoja on tarjolla monilla eri kielillä. Jollei lähikirjastossa ole kirjoja äidinkielelläsi, niitä voi useimmiten lainata toisesta kirjastosta. Kysy henkilöstöltä!
Uusia lastenkirjoja eniten kysytyillä kielillä.

Lastenteatteri/Vauvateatteri

Joissakin Boråsin kirjastoissa esitetään joitakin kertoja vuodessa vauva- ja lastenteatteria.

Kirjastoauto

Kirjastoauto vierailee Boråsin kaupungin kouluilla ja esikouluilla. Kesäisin ja erityistapauksissa kirjastoauton tapaa muissakin kohtaamispaikoissa.

Kirjakerhot

Boråsin kaupunginkirjastossa toimii 9-12-vuotiaiden lasten kirjakerho. Kesäisin monet kirjastoista järjestävät Kesäkirja-tapaamisia.

Kirjakassit/Kirjalaatikot

Useat kaupungin kirjastoista tarjoavat kirjalaatikoita tai kirjakasseja esikouluille, joilla on vaikeuksia päästä kirjastoon. Joissakin tapauksissa kirjastoauto vierailee esikouluissa talletusten/kirjalaatikoiden sijaan. Lähin esikoulu antaa lisätietoja.

Yhteistyö lastenneuvolan kanssa

Kirjastot ja lastenneuvolat tekevät yhteistyötä jakamalla lahjakirjoja ja järjestämällä kohtauspaikkoja vanhemmille ja pikkulapsille.

Tietokoneet

Meiltä voi varata tietokoneen. Tietokoneelle kirjaudutaan lainakortin numerolla tai henkilönumerolla ja PIN-koodilla. Boråsin kaupunginkirjastossa on kaksi tietokonetta, jotka ovat erityisesti varattuja alle 15-vuotialle lapsille.

Omat lataukset (Legimus)

Legimus-palvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla on vaikeuksia lukea painettua tekstiä. Varaa aika jostakin kirjastosta rekisteröintiä ja Legimuksen puhekirjoja varten.

Elokuvat

Kaikista kirjastoista saa varata ja lainata lasten ja nuorten elokuvia. Näytelmäelokuvan laina-aika on seitsemän päivää. DVD- tai Blu-ray -elokuvien kotilainojen ikäraja on 15 vuotta.

Elokuvakerho

Boråsin kaupunginkirjastossa toimii 9-12-vuotiaiden lasten elokuvakerho.

Vanhempien hylly

Lapsia ja vanhemmuutta käsittelevien kirjojen osasto aikuisille.

Kirjailijavierailut

Joskus kirjailija tai kuvittaja vierailee luonamme.

Esikoululuokkien käynnit

Toivotamme esikouluryhmänne tervetulleeksi kirjastoon!

Kirjalahjat

Kaikki boråsilaiset 0-6-vuoden ikäiset lapset saavat kirjalahjoja.

Keksitään jotakin!

Knacka på! lasten kulttuurisalissa järjestetään erilaista kulttuuritoimintaa 4-7-vuotiaille.

Hankintatoiveet

Puuttuuko kirjastosta jotakin, jota siellä tulisi olla? Lähetä siinä tapauksessa meille toivelista.

Koululuokkien käynnit

Luokkanne on tervetullut kirjastokäynnille!

Kivat sanat

Kul med ord on Boråsin kaupunginkirjaston järjestämä toistuva ohjelmanumero. Silloin pelataan pelejä ja pidetään hauskaa sanojen kustannuksella. Se on tarkoitettu lapsille, jotka haluavat oppia uusia sanoja tai harjoitella ruotsin kielen taitojaan.

Krypin-kirjatuokio, laulut ja rytmiikka pienimmille

Krypin-kirjatuokio pienimmille laulujen ja rytmiikan avulla järjestetään kaupunginkirjastossa, Kristinebergin kohtaamispaikassa ja Sjöbon perhekeskuksessa.

Lomapuuhaa

Koululomilla kirjastot tarjoavat toimintaa lapsille ja nuorille. Katso mitä seuraavalla lomalla tapahtuu!

Lainatiedot

Boråsin kirjastojen yhteiset lainatiedot.

Linkkivihjeet

Kirjastojen linkkivihjeet lapsille (ja aikuisille)

Lauantailapset

Lauantaikulttuuria lapsille! Joskus lauantailapset valloittavat Knacka på! -lasten kulttuurikeskuksen, joskus jonkin muun paikan Kulttuuritalolla, Tekstiilimuseossa tai Röda kvarnissa.

Varaukset

Kaiken Boråsin kirjastojen materiaalin voi varata ja noutaa itselle sopivimmasta kirjastosta.

Satu- ja lukutuokiot

Useissa kirjastoissa järjestetään satu- tai lukutuokioita lapsille.

Torstai on luovuutta täynnä

Luova torstai on Boråsin kaupunginkirjaston järjestämä toistuva ohjelmanumero. Luo jotakin eri materiaaleista ja eri tekniikkoja käyttäen, jokaisella kerralla on oma teemansa.

Kesäkirja

Kirjastot järjestävät ohjelmaa kesän aikana. Kaikki 8-12-vuotiaat saavat osallistua. Eikä ole väliä sillä, lukeeko vähän tai paljon!

Tabletti

Boråsin kaupunginkirjastossa ja Kristinebergin kirjastossa on lapsille tarkoitettu tabletti. Sille on ladattu pelejä ja kirjoja, joiden parissa on mukava puuhata.

Laulutuokiot

Boråsin kaupunginkirjastossa sekä Dalsjöforsin ja Kristinebergin kirjastoissa järjestetään lasten ja vanhempien laulutuokioita.

Aikakausilehdet

Kirjastoista voi lainata lapsille tarkoitettu aikakausilehtiä.

Langaton verkko

Boråsin kirjastoissa voi yhdistyä langattomaan verkkoomme.

TV-pelit

Moniin eri konsoleihin sopivia TV-pelejä saa lainata kotiin. Kaupunginkirjastossa voi TV-pelejä pelata myös paikalla.

Omenahylly

Kaikissa Boråsin kirjastoissa on Omenahylly. Se sisältää viestimiä, jotka on mukautettu lapsille ja nuorille, joiden toimintakyky vaihtelee. Omenahyllyllä on Daisy-kirjoja, merkeillä tuettuja kirjoja, Bliss, Pictogram, pistekirjoituksella kirjoitettuja kirjoja, tuntoon perustuvia kuvakirjoja sekä viittomakielisiä elokuvia.