Anna Lidström, designdoktorand Textilhögskolan

  • Vad läser du helst?

 Design och konstböcker där man på nära håll får följa själva skapandeprocessen. Jag älskar att få ta del av hur andra tänker och gillar när det inte är för polerat, alltså inte enbart en massa "slutresultat" utan allt smaskigt som stötts och blötts på vägen. På semestern gör jag som så många andra svenskar, läser gärna en deckare eller två. Jag blev väldigt berörd av Silvervägen av Stina Jackson.  Den utspelar sig i mina hemtrakter kring Glommersträsk i Lappland och jag kan liksom känna doften av de ödsliga miljöer som hon beskriver i boken.

 

  • Bästa bokminne? 

Oj, kommer spontant att tänka på när jag var liten och hörde Ernst Hugo Järegård läsa Häxorna av Roald Dahl. Jag blev helt tagen! Fick väldigt starka inre bilder över hur de här häxorna såg ut och klädde sig. Kanske för att jag redan då hade ett modeintresse och funderade mycket på hur folk klädde och betedde sig. Letar nu febrilt efter den inspelningen till mina barn som skulle älska den, men har tyvärr inte lyckats få tag i den. Attans! 

 

  • Vad läser du just nu?

 Just nu är det mest litteratur kopplat till min forskning. En liten pärla som fängslat mig är Peter Cornells Saker, Om tingens synlighet den handlar om hur alldagliga ting i vår omgivning plötsligt kan framstå som fyllda med mening då de rycks loss ur sitt sammanhang och normala bruk. Om hur en pryl kan göra en resa från till exempel en loppmarknad till ett museum och klassas som en ready-made. 

 

#bibliotekeniborås #boråsläser #borås400år #boråsstad #boraspunktcom #hogskolaniboras @anotherblog.se

 

Tags:

Written by: Wednesday, August 11, 2021