Kapten Blåskägg

Nelly Rapp har sommarlov och har inte sprungit på ett enda monster eller spöke på hela sommarlovet. Fram tills nu...

Monsteragent nummer 10, utbildad vid Monsterakademin, det är Nelly Rapp. I den här berättelsen är hon på seglarläger med kompisen Valle. Nelly och Valle sitter på bryggan och pratar med fiskargubben Enok. Han berättar en förskräcklig historia om Kapten Blåskägg och hur hans skepp sjönk till botten, med mannar och allt. Det hände för längesedan, 1697, alldeles ute vid viken där de sitter. Det berättas att skeppet stiger upp ur havets djup då och då.

På natten kan inte Valle sova. Nelly tror att han är nervös inför segeltävlingen som de ska ställa upp i dagen efter, men det beror på Kapten Blåskägg. Valle kan inte sluta tänka på kaptenen och skeppet som kanske är uppe i viken. Han vill att de ska segla ut i viken och kolla efter spökskeppet. Det är ju inga problem att det är mitt i natten. Det är ju fullmåne och nästan ljust som på dagen.

Nelly vet ju om att det alltid finns en anledning till varför någon spökar. Så varför spökar Kapten Blåskägg? Varför är hans skägg blått? Vad ska hända med seglartävlingen? Men framför allt vad ska hända med Nelly och Valle?

Audience:

Tags:

Review by: Emma Berge-Kleber Monday, September 15, 2014