Kanske är det allt du behöver veta

Den femtonde sommaren ändrades Cadences liv för alltid. Något hemskt hände. Hon kan bara inte minnas vad.

"Kanske är det allt du behöver veta" av E.Lockhart är utgiven som en ungdomsroman. Men den passar lika bra för en vuxen målgrupp. Berättelsen handlar om Cadence, även kallad Cady, som tillhör den rika, vita, amerikanska släkten Sinclair. Morfar, som är familjens överhuvud, äger en egen ö. Där har han byggt varsitt hus åt sina tre döttrar och deras familjer.

Varje sommar träffas familjerna på ön. Cady umgås alltid intensivt med sina två jämnåriga kusiner Johnny och Mirren samt med Gat som inte riktigt tillhör familjen men ändå alltid får följa med till ön och bor hos en av hennes mostrar. Den femtonde sommaren ändras allt. Frågor om klasstillhöriget, arvsrätt, framtidsutsikter kommer upp till ytan på ett obehagligt sätt. Mitt i allt detta uppstår en romans mellan Cady och Gat.

Men sedan händer något. Frågan är vad? Cady vaknar upp blodig vid vattnet och kan inget minnas. Sommaren därpå får hon inte åka tillbaka till ön alls. Hon plågas av kraftig migrän. Den sjuttonde sommaren återvänder hon till ön och sakta, sakta läggs pusselbitarna på plats om vad det är som har hänt. Slutet är lika överraskande som det är ödesdigert...