Kalla Diamanter

Spännande deckare som passar bra för både egen läsning eller högläsning.

Kajsa och Johan är kompisar som brukar träffas på sommarlovet när Kajsa är och hälsar på sin farmor vid kusten. Men nu är det vinter och istället kommer Johan och hälsar på hos Kajsa i stan.  Egentligen tror Kajsa att Johan kanske får tråkigt i stan, och att de skulle haft roligare om de träffats hos honom, Men det visar sig bli en händelserik helg. När Johan klivit av bussen läser  de på en löpsedel:
"Dammsugarligan slår till igen, polisen fortfarande utan spår” Det har varit tre inbrott i guldsmedsaffärer i stan på en och samma vecka. Affärerna var helt rensade på smycken. Inte ett örhänge fanns kvar. 

Vid gatan där Kajsa bor finns en guldsmedsaffär, och Johan och Kajsa ser de några skumma personer som står utanför den och tittar.  På natten vaknar Johan och Kajsa av blinkade blåljus utanför sovrumsfönstret. Polisbilarna står utanför guldsmedsaffären. Kajsa och Johan smyger sig ut på natten och visst är det så att affären blivit rånad.
Det är en bra och spännande deckare..  Det är del två i serien om Kajsa och Johan. men man behöver inte läsa dem i ordning.. Jag läste denna först.

Audience:

Tags:

Review by: emmber Thursday, March 6, 2014