Käre Edward

Hur ska man återgå till livet när ens familj omkommit i en olycka där man är den enda överlevande? Den här historien är baserad på verkliga händelser och är hjärtgripande.

Edward är 12 år och ska flytta tvärs över landet med sin familj, men allt förändras när planet kraschar och han är den enda överlevaren av de nästan 200 passagerarna. Han flyttar in hos sin moster och morbror som är ett omaka par vilket inte gör situationen mycket bättre. Jämnåriga grannen Shay blir hans stöttepelare och hjälper honom genom sorgeprocessen och att återgå till en normalare vardag. 

Under romanens gång är det två tidslinjer - från att familjen går igenom säkerhetskontrollen till att planet kraschar. Där gestaltar författaren några andra passagerare vilket gör så mycket med berättelsen! Med vetskapen hur det kommer sluta får vi veta deras tankar om den möjlighet framtiden kan ge och deras förflutna ger det en bitter smak och brustet hjärta. Den andra tidslinjen är efter kraschen där Edward försöker finna en mening med livet och ta reda på hur han ska kunna leva i en värld utan sina föräldrar och storebror. 

Audience:

Tags:

Review by: Signe Nygårds Thursday, December 3, 2020