Jul i strandhuset

Ett måste att läsa för att komma in i lite julstämning i dessa dystra tider. Här finns kärlek, hopp och förlåtelse i en härlig blandning.

Lizzy Kingham älskar julen men detta året är det en många saker som skaver. Hon har blivit arbetslös och känner sig rastlös, gråtfärdig och lite deprimerad. Hennes familj verkar ta henne för given och när ingen av dem dyker upp på deras traditionella klä-granen-myskväll är måttet rågat. Hon överger dem och julen och tar sin tillflykt till en väninnas strandhus på en övergiven kustort. Men hon blir inte så ensam som hon tänkte. Här samlas flera vindrivna människor som alla har sina problem att brottas med. Lizzy, med sin stora medmänsklighet och sitt mod, samlar dem för att annorlunda julfirande. Men hemma är hon saknad men familjen vet ju inte var hon är. Hinner de fira jul tillsammans?

En bok för alla kvinnor som roddar runt julen. Även om en inte rymmer så får man lite hopp om att ens ansträngningar kanske är lite uppskattade i alla fall. Eller så kanske en kan tänka om och fira en annorlunda jul?

Audience:

Tags:

Review by: Tove Alkstrand Monday, November 9, 2020