Jag är Zlatan Ibrahimovic

För den som inte har läst boken om den svenske nationalhjälten Zlatan är det dags att göra det nu, inför de stundande världsmästerskapen i Brasilien.

Zlatan har spelat i fler europeiska toppklubbar än någon annan fotbollsspelare som jag känner till. Han har vunnit oerhört många ligaguld och de har fortsatt att trilla in efter det att boken trycktes, till råga på allt verkar han bara bli bättre trots att han nu börjar bli lite till åren!
Boken berättar om Zlatans liv från uppväxten i Rosengård och Malmö till vad som gick snett i Barcelona och relationen till Pep Guardiola. På vägen får vi höra historier om cykelstölder, kebakkiosksprängningar, familjerelationer, när och hur Zlatan blev kär och naturligtvis sjukt många historier om fotboll!
Zlatan är mycket öppenhjärtig i boken och berättar sådant som jag knappt kan tro på som läsare, samtidigt hålls språket enkelt och även den som är ovan vid att läsa böcker kommer inte att ha några problem med språket. Skulle man dessutom vara det minsta fotbollsintresserad, då går det inte att missa den här boken!

Audience:

Tags:

Review by: Olof Berge-Kleber Monday, June 2, 2014