Isbrytare

En väldigt spännande uppföljare till Stormvakt. Här löser polisen Maria Martinsson och antikhandlaren August Strindberg mord i ett vintrigt Bohuslän där fler än en fara lurar i skuggorna.

August Strindberg är lyckligare än någonsin och älskar sitt nya liv på Hovenäset med antikvitetsbutiken och hans nya kärlek polisen Maria. Men en natt brinner Augusts sjöbod ner och även sjöboden närmast hans. Den tillhör 85-årige Axel Ehnbom som ägnat vintern åt att rensa i huset och därför lovat August en låda med grejer till hans butik. Men Axel är svår att nå och till slut hittas han död, troligen bragt om livet. Maria och hennes kollegor utreder mordet, men August blir hela tiden indragen då hans grannar i Hovenäset gärna anförtror sig åt honom. Någon på Hovenäset ruvar på riktigt mörka hemligheter. Samtidigt närmar sig faran från ett helt annat håll. Snart går varken Maria eller August säker.

En riktigt spännande och läsvärd deckare men läs del ett först om ni inte gjort det för att bättre förstå huvudpersonerna.