Hon, han och döden

När romanen Hon, han och döden börjar är det med en mås som iakttar ett par. Paret är Han och Hon och de ska i den här berättelsen komma att samtala om sina liv och om döden, då mannen har drabbats av cancer. Hon. Han. Måsen. Chief Big Foot. Gérard Philipe. Och några till.

I förtvivlan över ett cancerbesked åker de båda till lasarettet i Uddevalla för att tala med läkaren. Från mottagningen smiter Han ut på toa och sedan ner till parkeringsplatsen.
Där väntar en buss utan hjul som Han kliver på och snart svävar de iväg mot en plats långt uppe i norr. Kvar blir Hon, ensam med sin sorg och ilska.
Men snart tar deras dialog ändå fart. Över tid, över rum, över alla hinder och sorger, och i sällskap av två äldre män, Gérard Philipe och Big Foot.
Men hur kom de in i historien?

När Sven Wollter romandebuterar 82 år gammal är det med en bok som är både uppsluppen och magisk, trots att den handlar om döden som är i annalkande för oss alla.
Men den handlar också om att minnas och att älska.

Sven Wollter säger att han haft väldigt roligt när han skrev den här boken. Och det tror jag på för man måste överraskas och skratta lite över att hitta Lars Gullin och Whitney Houston musicerande tillsammans i en lite stuga i ödemarken.

Audience:

Tags:

Review by: Laila Norman Tuesday, March 22, 2016