Genom dina ögon

En fängslande sci-fi berättelse om mänskliga känslor och värderingar.

Stephanie Meyer... Ja just det hon som skrev den där vampyrserien Twilight. Ja det är sant, men vet ni vad hon också skrev? Genom dina ögon.

En fängslande dystopi där människan inte längre är den starkaste, oslagbara varelsen. Jorden har invaderats av aliens med överlägsen teknologi och medicin som överlever genom att ta över andra väsens hjärnor och styra deras kroppar. De främmande varelserna, som kallas själar, tar avstånd från allt vad våld heter men ser inget fel i vad de gör för att överleva. Inga sjukdomar existerar längre, fred råder men de få människor som lyckats undkomma tvingas leva gömda, i skräck.

Huvudpersonen är överraskande nog inte människa utan själ, hon kallar sig Wanderer (vandrare). Hon skickas till jorden för att ta över en speciellt bångstyrig människa, Melanie. Innan Melanie blev infångad var hon del av en överlevargrupp, därför vill själarna ta sig in i hennes huvud och ta reda på var överlevarna håller till. Men ingenting går som planerat, för Melanie är starkare än någon trodde och hon vägrar låta Wanderer ta över.

Sci-fi när det är som bäst, invävt i värderingar, kärlek, vänskap och familj. Denna intensiva bok förtjänar minst lika mycket uppmärksamhet som twilight, om inte mer. Min starkaste rekommendation hittills.

Tipsad av: Emma

Ferieungdom, Göta bibliotek

 

Audience:

Tags:

Review by: Stefan Carlsson Friday, July 31, 2015