Gäld till djävulen

Andra fristående delen i en serie som beskrivs som thriller med övernaturliga inslag. Här har människors handlingar på 1600-talet stor inverkan på Ylva och Railis liv 2012.

1612 härjar svenskarna i Bohuslän och en man får sin hustru mördad. Men hon väcks till liv igen med hjälp av djävulen. 400 år senare precis före jul ligger Ylva på psyket utan att vare sig tala eller på något annat sätt kommunicera med omvärlden. Raili är förtvivlad och då läkarna famlar i mörkret börjar hon undersöka vad som hände Ylva när det blev så här. Med hjälp av en kollega på biblioteket får hon upp ett spår som leder till en gård på Bredfjället ovanför Ljungskile där flera gamla syskon bor. Ett av syskonen har drabbats av samma sak som Ylva. När läget blir akut för Ylva på julafton kidnappar Raili henne och tar henne till syskonen för att rädda hennes liv. Men det var inte det smartaste Rali gjort, för gården heter inte Svartevattnet utan orsak.

Härligt spännande thriller med övernaturliga inslag som inte känns så konstiga i den värld vi lever i idag. Raili och hennes kollegor står för roliga dialoger och boken är väl värd att läsas. Det har kommit ut en tredje del som heter Rummet.

Audience:

Tags:

Review by: Tove Alkstrand Wednesday, September 8, 2021