Flickan på tavlan

Ella går i sexan och är en riktig stadsunge. Det ligger en restaurang i bottenvåningen till huset där hon bor och när de har rast i skolan springer hon och hennes kompisar till Seven-Eleven på hörnet och köper bullar.

Men Ellas föräldrar vill ut på landet och skaffar ett sommarställe inte så långt från stan, tillräckligt nära för att de ska kunna åka dit på helgerna också. Rött med vita knutar såklart. Ella avskyr landet och myggen och tystnaden och att det inte finns något att göra, dessutom missar hon fredagsträningen eftersom de ska åka dit varje helg.

Dessutom märker Ella direkt att det är något konstigt med huset och folk i trakten vill inte gå in där. Av en gammal tant får hon veta att de inte ska flytta på saker därinne, inte ens på tavlan som föreställer en flicka som verkar stirra och stirra på Ella var i rummet hon är befinner sig.
När Ellas föräldrar börjar renovera och möblerar om händer det otäcka saker på nätterna.
Inte ens i drömmarna får de vara ifred, det är som att ondskan i huset kryper in i huvudet på dem när de sover och Ella får ruggiga mardrömmar.

I skolan träffar Ella en kille som är ny, en skejtare som heter Dylan och som alltid har svarta och lite smutsiga kläder. Fast han är så cool och två år äldre än Ella så blir de kompisar.
Dylan och Ella har väldigt olika familjer och uppväxt, för medan Ella har det som de flesta så får Dylan sköta sig själv och ibland till och med hålla sig hemifrån.

Ella tar reda på mer och mer om huset och om vem som skulle kunna spöka där. Det verkar som om ondskan i det förflutna upprepar sig gång på gång. Frågan är om de kan få stopp på det utan att någon mer blir skadad…

Audience:

Tags:

Review by: Susanne Mandrén Wednesday, May 21, 2014