Ett väldigt bra litet djur

Det har kommit en hel del böcker där huvudpersonen vill ha ett husdjur. Det här är en av mina favoriter.

Simon som snart fyller 8 år har skrivit en önskelista och överst på den står en egen hund. Nummer två på listan är en hund tillsammans med sina syskon. Sedan följer en vädlig massa djur på önskelistan.
Nej, hans föräldrar vill inte ha något djur, och till slut fattar Simon det. Men så en dag ser Simon och hans kompis Ville ett tv-program om en köttätande växt. Den kallas råttslukaren för att små råttor och djungelmöss kan trilla ner i blomman och dö. Simon tycker att det låter väldigt coolt med den köttätande växten och om man inte kan ha ett husdjur så kanske man kan ha en sån hemma? Simon och Ville går till en blomsteraffär och frågar efter växten. De har ingen i butiken, men det går att beställa, och den kostar 500 kronor. Det är ganska mycket pengar och inte ens om man tappar jättemånga tänder och tandfen kom och betalade tjugo kronor för varje tand så skulle de få ihop tillräckligt. Hur ska de göra?

Det har kommit en hel del böcker där huvudpersonen vill ha ett husdjur. Det här är en av mina favoriter. Det är en rolig bok för dig som vill ha en härlig vardagsberättelse där det händer lite av varje.

Audience:

Tags:

Review by: Emma Berge-Kleber Tuesday, October 21, 2014