Ensamma hjärtans klubb

"Dagens datum var trettonde augusti, platsen var Polititorvet i Köpenhamn, vädret var grått och blåsigt..."

Efter en hjärtattack och en tids frånvaro återvänder kriminalinspektör Konrad Simonsen till Mordavdelningen på Köpenhamnspolisen. Med anledning av sin sjukdom tilldelas han till en början ett låg...prioriterat fall; en brevbärares död, som till en början synes vara en olycka.

Men efter en tids nystande i fallet visar det sig att den döde brevbäraren, möjligen inte alls dött en naturlig död, och att han som ung student varit inblandad i en ung engelsk flickas försvinnande. Historien tar en oväntad vändning och det som från början såg ut som en enkelt fall för kriminalinspektör Simonsen får istället helt andra proportioner och nystan av inblandade växer...

 

Lotte och Sören Hammer är ett danskt syskonpar som gav ut sin första roman Svinen 2008, som i Danmark såldes i över 80 000 exemplar och som översatts till fler än 20 språk. I USA blev den dessutom filmatiserad. Uppföljaren Allting har sitt pris kom ut 2010 och året senare gavs den tredje boken om kriminalinspektör Konrad Simonsen ut, Ensamma hjärtans klubb.

 

Audience:

Tags:

Review by: Anne-Lie Månsson Friday, January 9, 2015