Ensam på mars

Spännande kamp om överlevnad på Mars

Mark Watney åker med på en rymdexpedition för NASA. Teamet klarar resan till Mars bra men efter ett fåtal dagar där kommer en sandstorm och teamet måste avbryta expeditionen och vända om hem. När de är på väg att åka är Mark med om en olycka och teamet, som tror han är död, lämnar honom på Mars för att återvända till jorden. Trots att det var en hemsk olycka där Mark blev skuren av en antenn och teamet var säker på att han dog, så överlevde Mark. Han återvänder till deras läger och måste nu komma på ett sätt att överleva på Mars i 4 år då nästa expedition ska ske, utan tillräckligt med mat, syre eller tillgång till kommunikation. Detta är en spännande bok där man får följa Marks kamp att överleva trots alla hinder som kommer i hans väg.

Det är intressant då den utspelar sig i en miljö man inte vanligtvis läser om, Mars, och dessutom får man veta många intressanta saker om rymdfärder och överlevnad. Man sitter hela tiden på helspänn när man läser boken då Mark hela tiden gör saker som balanserar mellan liv och död. Frågan om han kommer överleva får en att inte kunna släppa boken ur tankarna.

Boken passar de lite äldre tonåringarna, 15 och uppåt. Detta eftersom lite avancerade ord och uttryck används och det är ibland lite svårt att hänga med.

 Betyg 5, En av de bästa böckerna jag har läst! Du måste läsa den!

Tipsat av Alice, 16

Audience:

Tags:

Review by: låntagartips Friday, June 28, 2019