En annan

För dig som gillade "Jag, en" så är detta ett måste. Samma historia men denna gång berättas den från en annans perspektiv.

I denna historia är det Rhiannon som är huvudpersonen. Det är hon som berättar och hennes tankar och känslor som är i centrum.

Rhiannon bor i USA. Går i skolan, äter lunch med sin vänner och har en pojkvän som kanske inte är perfekt men som hon ändå älskar. En dag så har dock pojkvännen ändrats och de har en perfekt dag ihop. Dagen efter är allt tillbaka till det "normala".

Men det börjar dyka upp flera nya människor i hennes liv. Personer som är totalt olika men alla söker sig till Rhiannon. Så berättar en av  dessa personer något otroligt, att de alla är samma person. Eller att samma person byter kropp varje natt och lånar en annans kropp.

I boken Jag, en, så möts Rhiannon och En. Eftersom detta är samma historia fast nu från Rhiannons perspektiv så kretsar även denna bok kring dessa personer.

Då En byter kropp varje natt så betyder det att hen aldrig ser likadan ut. Det kan låta lätt att älska någon för hur den är och inte för hur den ser ut men denna bok ställer det verkligen på sin spets.

 

Boken är inte beroende av Jag, En, utan klarar sig bra på egen hand. Det blir en ny bok även om du har läst den andra.

Levithan lyckas behålla det mystiska och lägga in en till nivå i det hela. Det är en bok som inte kommer lämna dig oberörd.

 

Audience:

Tags:

Review by: Anna Klaar Tuesday, August 9, 2016