Ekologik: 100 enkla sätt att leva hållbart

Klimatoro finns hos många av oss och vi vill göra vad vi kan för en bättre framtid. Men vad kan vi göra? I den här boken finns många bra tips.

Ja, här får du inte mindre än 100 konkreta tips på hur du kan leva hållbart. Författaren Johan Tell är miljöskribent och har tidigare gett ut boken "100 sätt att rädda världen" som översatts till åtta språk. Här  framhåller han att vi ska se hållbar livsföring som en positiv utmaning och att vi istället för att välja bort ska välja rätt. 

Tipsen är uppdelade i i fem områden som behandlar prylar, mat, energi, kemi samt lite av varje tips på slutet. Tipsen är ganska enkla som tex att låna böcker på biblioteket istället för att köpa egna... men de är bra och de är för det mesta lätta att genomföra och då kanske fler gör saker på ett bättre sätt. Och ju fler som gör bra desto bättre är det ju för klimatet. Det sista tipset är att vänja våra barn vid naturen så de förstår att den är värd att bevara. Tål att tänkas på då så många i dag bor i städer eller större tätorter där den nära kopplingen till naturen saknas.

Audience:

Tags:

Review by: Tove Alkstrand Wednesday, May 22, 2019