E-tidskrifter och e-tidningar

På biblioteken i Borås finns ett hundratal fysiska tidningar och tidskrifter men tack vare teknikens under har du även elektronisk tillgång till tusentals svenska och internationella titlar som du kan läsa hemifrån.

Ipad med PressReader

PressReader

PressReader erbjuder dagsfärska nyheter online. Här finns tusentals dagstidningar och tidskrifter från över hundra länder och på många språk. Alla tidningar är i originalformat och en exakt elektronisk kopia av den tryckta upplagan. 

Om du vill använda PressReader på biblioteken räcker det med att boka någon av våra datorer och gå direkt till pressreader.com. Om du hellre vill använda dig av en mobil enhet så finns PressReader även som app. Ladda ner appen PressReader från App Store eller Play Butik. När du befinner dig på ett av våra bibliotek och är ansluten till vårt trådlösa nätverk kan du läsa och ladda ner tidningar i appen (de finns kvar i appen i upp till 3 månader). Dessutom kan du fortsätta ladda ner tidningar i 72 timmar efter att du lämnat biblioteket. 

Om du vill använda PressReader hemifrån loggar du in med dina biblioteksuppgifter på denna länk

Svenska dagstidningar

Sök bland Kungliga bibliotekets digitaliserade dagstidningar från 1600-talet och fram till i dag. Denna tjänst finns på en dator i Västgötarummet på Stadsbiblioteket.