Dockskelettet

En docka som vill ha hjälp att komma till ro... Kan barnen hjälpa henne?

Berättelsen börjar med mycket lekande mellan de tre vännerna Poppy, Zach och Alice. Men så slutar deras lekande ganska plötsligt eftersom Zachs pappa lägger sig i. Han tycker att Zach börjar bli för stor för sådana lekar som de ägnar sig åt. Poppy och Alice får inte veta varför och undrar om de kan få med sig Zach på ett helt annat slags äventyr. En docka som finns hemma hos Poppy sägs ha "talat" med Poppy i en dröm. Dockan har berättat att hon måste få hjälp att bli begravd, för att komma till ro. Dockan säger att det är hennes  pappa, som var porslinstillverkare, som  har skapat dockan av sin mördade dotters skelett och hår. Om Poppy inte hjälper dockan att bli begravd så ska hon få ångra sig... Flickorna lyckas övertala Zach att följa med på uppdraget. De måste hitta den rätta gravplatsen och begrava dockan.

Till en början kändes berättelsen lite långsam, men när barnen väl ger sig iväg för att hitta gravplatsen åt dockan så kommer historien igång, och det börjar hända saker!

Författaren har också skrivit  böckerna om Spiderwick och serien Magisterium som kan rekommenderas om du inte redan har läst dem!

 

 

Audience:

Tags:

Review by: Emma Berge-Kleber Tuesday, May 10, 2016