Diabolic

Första delen i en ny spännande Sci-fi trilogi, som har en avslutning även i första boken.

Diaboler är människoliknande varelser som tränas för att vara perfekta livvakter. De är som kraftfulla levande vapen som kan göra allt för att försvara sin ägare. Nemesis är en diabol som har tränats upp för att beskydda Senatorsdottern Sidonia. När Sidonias far får en konflikt med kejsaren så får Nemesis sin hittills största utmaning. Kejsaren beordrar Sidonia att flytta in i hans palats, men Sidonias föräldrar vill skydda sin dotter och vill skicka Nemesis i dotterns ställe.

Innan deras plan kan genomföras så måste de förändra Nemesis både till sättet och utseendet, och om Nemesis inte lyckas lura alla så kommer både hon och Sidonia bli dömda till döden. Det blir ett blodigt och våldsamt äventyr som Nemesis dras in i, men hon är uppfostrad att klara det mesta. Frågan är om alla i palatset låter sig luras av hennes maskerad? Och vad är det för ondsinta planer kejsaren har egentligen?

Det här är första boken av tre i en serie som utspelar sig i ett våldsamt rymdimperie. Men det är inte bara våldsamt utan finns mycket känslor med i historien.

Tags:

Review by: Emma Berge-Kleber Tuesday, June 27, 2017