Det magiska hjärtat

Lite annorlunda än boken Glasbarnen, men lika bra skriven och lika spännande!

Det börjar med att Roberta är på auktion med sin morfar och sin bästa kompis Charlotte. Morfar säger till Roberta att hon ska köpa en jordglob som sägs vara mycket speciell, och till och med magisk. Det sägs att ägaren av jordgloben ska kunna använda den för att få en önskan att gå i uppfyllelse, så länge det inte handlar om döden. 

Ja, Roberta lyckas bli ägare till jordgloben och hon har en önskan som hon verkligen vill ska gå i uppfyllelse. Men den handlar tyvärr om döden. Hon vill inte att Charlotte ska dö. 
Charlotte har ett dåligt hjärta sedan hon är liten. Nu börjar det bli så allvarligt med hennes hjärta så hon kan dö om hon inte får ett nytt. Roberta pratar mycket med varandra om döden och varför den känns så läskig. Tänk om Roberta skulle kunna använda jordgloben för att göra Charlotte frisk? Men det verkar väldigt svårt att använda jordgloben, för det krävs en hel del arbete innan man  ens kan uttala sin högsta önskan.

Boken  liknar inte riktigt Kristina Ohlssons tidigare böcker med spöken och annat övernaturligt, men den är lika bra skriven och lika spännande!

Audience:

Tags:

Review by: Emma Berge-Kleber Wednesday, October 26, 2016