Den unga eliten

Följ skurken Adelina vars enda uppgift är att förgöra alla

Adelina Amouteru överlevde blodfebern. För ett årtionde sedan svepte denna dödliga sjukdom över hennes land. De flesta som smittades dog, och de barn som överlevde blev märkta av sjukdomen på egendomliga sätt. Adelinas svarta hår blev silverfärgat, hennes ögonbryn blonda, och hon har bara ett ärr där hennes vänstra öga en gång satt.
Adelinas pappa tror att hon är en malfetto, en avvikande styggelse som förstör familjens goda namn och står i vägen för deras framgång. Men några av de som överlevt febern sägs ha mystiska och kraftfulla gåvor, och även om deras identiteter förblir hemliga har de kommit att kallas Den unga Eliten.
Teren Santoro är ledare för en organisation vars uppgift det är att leta upp dessa personer och förgöra dem innan de kan förgöra nationen. Enzo Valenziano är medlem i The Dagger Society, en hemlig sekt inom Den unga Eliten som letar upp andra av sin egen sort innan Santoro hittar dem. Men när dessa två konfronteras med Adelina möter de en person med krafter som de aldrig tidigare skådat Adelina har egenskaper som inte hör till den här världen. Hon har ett hämndlystet mörker i sitt hjärta. Och ett begär att utplåna alla som vågar trotsa henne.

Den här boken är verkligen säregen, men på ett väldigt bra sätt! Istället för att få följa en hjälte som alltid gör det goda, får vi följa skurken som tror att hon gör gott men egentligen gör ont. En mycket uppskattad avvikning från dagens heroiska och hjältedådiga ungdomsböcker som finns ute idag. Det här är också verkligen en bok som man fastnar snabbt för, men det är väl inte så konstigt när det är Marie Lu som skrivit den.


Betyg: 5. Toppen
Mitt namn: Fia
Ålder: 16

Audience:

Tags:

Review by: Fia, 16 år Tuesday, July 12, 2016