Den svarta dolken

Den första delen i deckarserien Rodins auktionshus, med Stella, expert på konstförfalskningar, före detta kriminaltekniker och arvtagerska till auktionshuset, i huvudrollen. Del två är på gång.

Stella får överge sitt jobb som expert på konstförfalskningar i Edinburgh då hennes pappa, som driver Rodins auktionshus i Stockholm, hamnar i koma. Väl i Stockholm upptäcker hon ett auktionshus i kaos och ganska snart bevis på att hennes pappa införskaffat SS-dolkar som använts vid flera rasistiska mord. Hon förstår ingenting, de är själva av judisk härkomst, men hon kontaktar polisen för att hjälpa till att få fram huvudmannen bakom morden. Av allt att döma verkar han vara en av auktionhusets stamkunder. Att jaga nazistgrupperingar är så farligt som det låter vilket Stella snart blir varse. Ovanpå på det försöker hon också hitta en känd konstförfalskare benämnd poeten samt ordna fram en konstauktion för att rädda företaget. 

Stella är en annorlunda huvudperson på många sätt som alltid går sin egen väg men utan att tumma på de saker hon tror på. En färgstark, kapabel men också sårbar kvinnlig utredare av vårt samhälles mörka baksida. Del två i serien ligger under inköp just nu.