Den femte vågen

Varför har jag inte hört talas om den här boken förut? Den är ju så bra! För den som gillar Science Fiction, mänsklighetens undergång och utomjordingar passar den här som handsken! Påminner lite grand om Stephenie Meyers Genom dina ögon, där allt inte är som det verkar vid första anblicken.

Cassie är 16 år när den utomjordiska invationen raderat bort nästan hela jordens befolkning. Hon har överlevt fyra vågor av olika typer av angrepp, och nu är hon ensam, ja kanske till och med den allra sista människan på jorden. Cassie har ett mål i livet och det är att ta reda på om hennes femåriga lillebror Sammy fortfarande lever.

Boken är väldigt bra och jag fastnade efter bara några få sidor. Personligen tycker jag att det börjar bli lite tjatigt med dessa eviga inbäddade kärlekshistorier i alla ungdomsfantasy och -science fictionböcker, men jag kan tänka mig att många tycker om det som extra krydda! Cassie är tuff och klarar sig själv, och det gillar jag starkt! Relationen mellan Cassie och lille Sammy skildras väldigt fint och ömsint.

Andra boken i serien kommer på svenska i oktober och heter Det oändliga havet, och det ryktas om att Den femte vågen också ska bli film inom en snart framtid! Så läs boken innan alla andra och innan reservationskön blir tråkigt lång ^^

Audience:

Tags:

Review by: Mia-Marika Wivolin Thursday, September 18, 2014