Döden och andra lyckliga slut

Jennifer känner sig lite trött och går till läkaren. Då får hon beskedet att hon lider av en obotlig och dödlig sjukdom. Hon har 90 dagar kvar att leva. Vad gör en? Vad skulle du göra?

När beskedet sjunkit in kommer Jennifer fram till att det hon mest ångrar är allt som hon inte sagt, speciellt till de tre personer som sårat henne mest, hennes själviska syster, hennes otrogna exmake och hennes opålitliga expojkvän. Jennifer skriver brev till var och en av dem och säger att hon snart ska dö och förklarar hur de sårat henne. Hon frågar om de vill träffa henne så hon kan få ett bra avslut. Reaktionerna blir helt olika och vi får följa Jennifer när hon tampas med livet i sitt slutskede. Men detta är en feelgood och döden är faktiskt helt oförutsägbar.

Detta är, trots ämnet, en rolig bok om att göra det bästa av livet som du lever (här och nu som Balou säger på julaftonen) så att en inte ångrar för mycket när det väl blir dags. För det är väl det enda som du vet säkert när du föds - att du en dag ska dö.

Audience:

Tags:

Review by: Tove Alkstrand Wednesday, June 3, 2020