Ceremonin

Kärlek, intriger och spänning.

Boken utspelar sig efter tredje världskriget, och landet heter Illéa. Det märks egentligen inte så mycket att det är en annan slags värld, för kärleksbekymren är sig ändå lika...på sätt och vis.

I landet Illéa ska prinsen hitta sig en fru genom en tävling bland landets unga kvinnor. Anmälningsblanketter till tävlingen skickas hem till alla tjejer som är i lämplig ålder. America är en av alla som har fått en blankett, och hennes mamma vill verkligen att hon ska utnyttja chansen att delta i tävlingen. Det skulle innebära mycket för familjen, som hör till en av de fattigare kasterna i landet. America har ingen längtan att ändra livet hon lever. Hon trivs med att sjunga och uppträda och dessutom har hon en pojkvän i smyg. Hon älskar ju Aspen, så hon vill förstås inte vara med och  tävla om prinsens kärlek. Men av alla hennes närmaste så är det  just hennes pojkvän som övertalar henne att ställa upp i tävlingen, och av tusentals anmälningar så blir America en av de 35 utvalda som får flytta in på slottet för att träffa prins Maxim. Hela tävlingen följ förstås av TV i hela landet.

Det blir verkligen ett annat liv för America. Från att knappt ha haft mat på bordet så får hon äta den godaste maten man kan tänka sig. Prinsen är betydligt trevligare än hon trott, men alla tävlande är inte riktigt lika trevliga, och det  visar sig att det kan vara farligt att bo på slottet.

En bok för dig som gillar att läsa om kärlek och spänning- med fantasyinslag!

Fortsättes av:

 

Audience:

Tags:

Review by: Emma Berge-Kleber Monday, October 17, 2016