Brännaren

Resterna av uppbrända människor hittas bland de historiska stencirklarna i nordvästra England. Det står klart att en seriemördare härjar men han lämnar inga spår efter sig så polisen står handlös. Då plockar man in avstängde polisen Washington Poe.

Washington Poe är avstängd från analysgruppen på Nationella Brottsmyndigheten men på tredje liket är hans namn inristat i bröstet på den brända kroppen tillsammans med siffran nummer fem. Som det tilltänkta femte offret behövs hans hjälp att hindra sin egen död och andras så han blir återinsatt i tjänst. Med sig tar han Tilly, en oerhört intelligent men socialt handikappad civil utredare. Tillsammans gör de snart framsteg men fler offer dyker upp, detta trots att många stencirklar övervakas. Först när de finner sambandet mellan de döda börjar det klarna. Men Washington upptäcker att han är mer involverad i upplösningen än han skulle vilja.

Detta är en väldigt spännande debutantdeckare som vunnit välförtjänt pris i Storbritannien. Huvudpersonerna är egna och kompromisslösa men ändå lätta att ta till sig. Storyn är bra och boken är spännande hela vägen till slutet.

Audience:

Tags:

Review by: Tove Alkstrand Thursday, August 13, 2020