Boråsin kirjastot ovat avoinna nopealle asioinnille

Kirjastoissa palvelu on rajoitettu tartunnan leviämisen estämiseksi. Valmistele asiasi huolella ennenkuin tulet tärkeille asioille kirjastoon.

Rajoitukset Borsin kirjastoissa (2021-02-08)

Kirjastot eivät tällä hetkellä ole tapaamispaikkoja. Voit kuitenkin käydä lyhyillä, nopeilla asioilla. Seuraavat yleiset säännöt koskevat kirjastoissa asiointia:

• Korkeintaan 15:n minuutin käynti päivässä.
  • Korkeintaan 15 minuuttia tietokoneen käyttöä päivässä.
  • Korkeintaan 6 kävijää kerrallaan lähikirjastoissa.
  • Korkeintaan 20 kävijää kerrallaan Kaupunginkirjastossa.
  • Ei istuinpaikkoja.
  • Ei päivälehtiä.
  • Ei lisättyä aikaa omatoimikäynteihin. (ns. meröppet)

Tapaamispaikka Hässlehuset ja Norrbyhuset eivät vielä avaa kirjastojaan. Seuraa tietojen päivitystä näiden kirjastojen kotisivulla.

Mitä Boråsin kirjastoissa voi tehdä?

Voit käydä kirjastossa ja:

• Lainata kirjoja ja muita medioita
  • Palauttaa lainat
  • Noutaa varaukset
  • Käyttää tietokonetta nopeasti (korkeintaan 15 minuuttia päivässä). Henkilökunta ei kuitenkaan voi auttaa sinua, on toimittava omatoimisesti.
  • Koipida, skannata ja tulostaa dokumentteja

Etkö halua mennä sisälle kirjastoon?

Tarjoamme noutopalvelua (ns takeaway) jos soitat meille kun olet kirjaston ulkopuolella. Jos haluat kopioida, tulostaa ja skannata jotain, teemme sen jos meillä on siihen aikaa.

Kuinka voit valmistella kirjastossa käynnin?

Jotta käyntisi sujuisi mahdollisimman joustavasti, valmistele käyntisi:

• Varaa lainasi etukäteen. Varauksen voit tehdä netissä tai puhelimella. Saat tiedon, milloin varauksesi on noudettavissa kirjastosta. Jos haet varauksesi itse, ota mukaan varausnumero, lainakortti/henkilökortti ja pin- koodisi.
  • Huomioi, että sinulla on rajoitettu aika jos esim haulat käyttää tietokonetta. Pidä silmällä ajan kulkua, jotta ehdit tulostaa, muista kirjautumistietosi ja varmista mistä löydät tiedostosi. Henkilökunta ei voi auttaa sinua tietokoneasioissa tai muiden teknisten laitteiden  kanssa.

Information på svenska

Information in English

Muutokset Lainasäännöissä

Helmikuun 1.päivästä  lähtien myöhästyneistä lainoista peritään jälleen viivästymismaksu.

Lainauskerroissa ei ole ylärajaa. Voit siis lainata uudestaan jos varauksia ei ole. Tämä ei kokse kuitenkaan kaukolainoja.

Helmikuun 8.päivästä lähtien rajoitetaan korkein lainamäärä 100:aan lainaa henkilöä kohden kerralla.

E-kirjat

E-äänikirjat

Seuraa päivityksiä kirjaston kotisivulta.

Ajankohtainen tieto covid- 19 tilanteen kehittyymisestä  löytyy Boråsin Kaupungin kotisivulta