Borås skriver

En stad. 400 år. Ett skrivprojekt. Borås fyller 400 år och vi firar med ett skrivprojekt där vi vill samla in era berättelser om hur det är att vara Boråsare idag. Vi kommer sedan att sammanställa berättelserna i en digital bok som publiceras på vår hemsida. Det blir ett tidsdokument om hur det är att just nu, år 2021, leva i Borås. För alla åldrar!

workshop Mia Franck
Hur är det att vara Boråsare idag?


Skriv och berätta! Skriv en kort novell, en dikt, ett brev, ett kåseri eller vad du vill!
Skicka din text till borasskriver@gmail.com
• Max 3 000 tecken inklusive mellanslag.
• Du får vara anonym, men ange pseudonym och ålder.
• Är du under 16 år måste en vårdnadshavare skriva under en medgivandeblankett!
• Sista dag för inlämning 30 september 2021.Regelverk


Biblioteken i Borås kommer att sammanställa texter i ett digitalt dokument som publiceras på bibliotekens hemsida. När du skickar in ditt bidrag godkänner du publicering på Biblioteken i Borås hemsida och sociala medier samt eventuell fysisk utställning i samband med firandet av Borås 400 år. Det utgår ingen ersättning från Biblioteken i Borås. Du ansvarar för att du är upphovsman till texten och har rätt att disponera över texten för publicering.


Ange om du vill ha ditt namn publicerat i anslutning till texten eller om du vill att det publiceras under en pseudonym. Om inget anges kommer ditt förnamn att publiceras i anslutning till texten. Ange även ditt födelseår.
Biblioteken i Borås förbehåller sig rätten att vid behov göra redaktionella ändringar i texten såsom att korta ner texten så att den passar för publicering samt ändra eventuella stavfel. Texter som innehåller förtal, personangrepp, förolämpningar, stötande och kränkande uttalanden och språkbruk mm kommer inte att publiceras.

Genom att skicka in din text samtycker du till att Borås Stad behandlar de personuppgifter som lämnas i och med inskickandet. Personuppgifterna behandlas i enlighet med Dataskyddsförordningen. Hur Borås Stad behandlar dina personuppgifter.

Vad gäller för barn under 16 år: Minst en vårdnadshavarens samtycke ska inhämtas när barnet är under 16 år. Samtyckesblankett finns att ladda ner här ovan, skriv under och skicka in tillsammans med din text (det går bra att fotografera av och maila in den underskrivna blanketten).

Tietoa suomeksi

Skrivarworkshop med Mia Franck

 1. Borås skriver. Workshop med Mia Franck.

  When: Sunday 10 October 14:00 - 15:45
  Location: Borås City Library

  Vill du komma igång med ditt skrivande? Vi skriver texter om hur det är att vara boråsare idag med författaren Mia Franck.

 2. Borås skriver. Workshop med Mia Franck.

  When: Monday 11 October 18:00 - 19:45
  Location: Borås City Library

  Vill du komma igång med ditt skrivande? Vi skriver texter om hur det är att vara boråsare idag med författaren Mia Franck.