Borås läser

En stad. En bok. Ett bokcirkelprojekt.

Dekorationsbild: Borås läser
En stad. En bok. Ett bokcirkelprojekt. Vi anordnar bokcirklar, föreläsning och författarbesök med anknytning till boken Regnmannen av Jonas Karlsson. Häng på du med! Läs med oss eller i era privata bokcirklar!

Handling: Ingmar är en pensionerad regissör och änkeman som levt desillusionerat men återfått glädjen i tillvaron genom att ägna tiden åt sin frus rosenträdgård. Sommaren är ovanligt het, det var väldigt länge sedan det regnade och rosorna behöver vatten. På baksidan av huset, gömd bland sly och ogräs, hittar Ingmar en gammal rostig kran som visar sig ha oväntade egenskaper.

 ”Jonas Karlsson är en fin stilist. Med utmärkt känsla för rytm; det återhållsamma varvas med komiska utbrott, dialogerna är lyhört avlyssnade. (...) Och som läsare tror man påvartenda ord.”
Stefan Eklund, Borås Tidning

Läser du Regnmannen i din privata bokcirkel? Hashtagga #boråsläser på sociala medier!

---

Bokcirklar Borås läser

 1. Bokcirkel Borås läser

  Event
  When: Wednesday 16 October 10:00 - 11:00 (more occurrences)
  Location: Borås City Library (Also at other libraries)

  Vi skapar Borås största bokcirkel tillsammans! Ta chansen att diskutera Regnmannen av Jonas Karlsson innan författarbesöket i november. Vi har 11 öppna bokcirklar på 8 av våra bibliotek i Borås Stad, anmäl dig till ditt bibliotek. Varmt välkomna!

Föreläsning

Författarbesök

 1. Författarbesök Jonas Karlsson

  When: Monday 11 November 18:30 - 19:30
  Location: Borås City Library

  Jonas Karlsson är kanske mest känd som dramatiker och skådespelare. Han debuterade som författare 2007 och har rosats av kritiker och läsare. Kom och hör Jonas berätta om sin senaste bok Regnmannen.