Bokiño

Här får du lästips för små och större läsare

Högläsning i hemmen för våra barn minskar fortfarande trots att vi vet att högläsning har en avgörande betydelse för barnets språkutveckling. Här tipsar jag om ett nytt ställe att hämta inspiration från - Bokiño. Det är en inspirationskälla för föräldrar och alla andra som letar efter barn- och ungdomsböcker. Du får lästips för små och större läsare. Letar du efter en särskild bok, kolla in deras frågestund på fredagar i Instagram Stories

Just nu kan du läsa ett reportage om där 30 kända personer berättar om sin läsning med barn. Ev av Bokiños läsambassadörer Paula Rosas säger så här om varför hon gillar att läsa med sina barn: Jag läser för att få ha barnen intill mig. Ett nog så viktigt argument för mer högläsning.

Så här skriver Bokiño om sin tjänst: Vi vill lysa upp ditt flöde med inspirerande, användbara tips på läsning om allt från dinosaurier och rymden till drömmar och vänskap. Allt för dig som vill köpa en bok till såväl bebisen som tonåringen, att ge i present, läsa högt eller sätta i händerna på ett barn nära dig. Vi vill göra det lättare att hitta rätt barnbok – och hoppas att du vill dela med dig av hur det går! Hur läser ni hemma? Och vad läser ni? Hjälp oss med hur och vad vi ska tipsa om.

Du kan prenumerera på nyhetsbrev, gilla på facebook eller instagram.

https://www.bokino.se/

Audience:

Tags:

Review by: Lena Jonsson Monday, April 22, 2019