Blå villan

Perfekt avkoppling inför sommaren med denna deckare i skärgårdsmiljö.

Första boken om kriminalkonstapel Anna Glad som löser mordutredningar i en icke namnviven stad i Västra Nyland, Finland. (Personligen gissar jag, liksom flera andra, på någon version av Ekenäs.)

Jag gillar den unga kriminalaren Anna fast jag får lust att skrika åt henne att hon ska lämna sin gubbstrutt till man. Han struntar ju i henne fullständigt och tillbringar sina dagar med att vara sur. Hennes partner Rolf Månsson är ett trevligare umgänge. En lite äldre man med båtintresse och har en förmåga att googla på båtdelar på arbetstid. Så båda kriminalarna har sina svagheter, men det är detaljer som ändå känns jordnära och jag ser fram mot att få fortsätta följa deras liv i nästa bok.

När det kommer till brottet som ska utredas finns det vissa delar som för min del inte känns helt trovärdiga. Det kan förstås bero på att jag läst andra mysdeckare och sett på för mycket Morden i Midsomer. Jag är van vid att följa en snabb utredning med täta intriger. I denna boken hoppar vi några dagar i tid emellanåt, vilket känns lite ovant. 

Men betyget blir bra ändå. Det är mycket passande sommarläsning för lite avkoppling.

Audience:

Tags:

Review by: Minna Koitila Monday, May 13, 2019