Bibliotekens tjänster igång

På grund av en incident hos vår systemleverantör har vissa av bibliotekens tjänster varit otillgängliga. Nu är det mesta igång igen. (Uppdaterat 2021-07-02)

Uppdatering 2021-07-02:

Natten mot onsdag 23/6 utsattes bibliotekens systemleverantörs datacenter i Norge för dataangrepp. Detta har medfört att Biblioteken i Borås system har varit otillgängliga sedan dess. Vår leverantör jobbar för att på ett säkert sätt återställa och starta upp alla delar av systemen igen. Leverantören har meddelat oss att det inte finns några tecken på att data har blivit stulet eller läckt ut. 

Här kan du läsa en nyhetsnotis om incidenten på SR Ekot.

Senaste nytt:

  • Sedan förmiddag den 2/7 kan du reservera och låna om medier på vår hemsida igen.
  • Sedan förmiddag den 2/7 går digitala tjänster som t.ex. Biblio, Cineasterna och PressReader att använda igen.

Konsekvenserna av denna incident:

  • Samtliga förseningsavgifter som har genererats från och med 22 juni avskrivs.

På grund av incidenten har vår systemleverantör blivit tvungen att återskapa vårt system med en backupkopia från den 21/6. Detta medför följande konsekvenser: 

  • Reservationer som skapades den 22/6 är inte registrerade utan måste tyvärr göras om. Hör därför av dig till oss för att göra om din reservation!
  • Lån och återlämningar av medier som utfördes den 22/6 är tyvärr inte registrerade. Hör därför gärna av dig till oss ifall du misstänker att du kan ha drabbats så ska vi lösa detta åt dig!

Vi beklagar allt som inträffat, tackar för ert tålamod och ber er att ha överseende med eventuella fel som orsakas på grund av denna incident.