Beskyddaren

Livet har gått fullständigt åt skogen för Mickey Bolitar. Hans pappa har dött i en bilolycka, hans mamma är på behandlingshem för att bli av med sina narkotikaproblem och själv är han inneboende hos sin farbror som Mickeys egen familj varit osams med Mickeys hela liv.

Det enda som är riktigt bra just nu är förhållandet med Ashley, en tjej som precis som Mickey är ny i stan. Mickey och Ashley har bara träffats på skolan, men Mickey vet att hennes föräldrar är rika advokater och bor i stans finaste område.
En dag kommer Ashley inte till skolan och svarar inte heller på mail eller mobilen. En hel vecka går utan ett ljud från henne och till slut bestämmer sig Mickey för att gå hem till Ashley och ta reda på om det hänt något. När han kommer fram till huset står flera polisbilar och en ambulans utanför med blåljusen på och en svårt misshandlad man bärs ut på bår. Mannens fru står och pratar med polisen.

Både adressen och parets efternamn stämmer, men när Mickey frågar kvinnan efter Ashley ser hon helt förvirrad ut och säger att hon inte känner någon med det namnet, att de inte har några barn.

Varför har Ashley ljugit? Vem är hon egentligen? Mickey bestämmer sig för att ta reda på vad som hänt och tillsammans med sina nya vänner Spoon, Ema och Rachel tar han sig an ett farligt uppdrag som håller på att kosta honom livet.

Audience:

Tags:

Review by: Susanne Mandrén Wednesday, September 4, 2013