Becca

En riktig blandvändare..

Huvudpersonen är en flicka, Daphne,  som växer upp växer upp på ett barnhem,  och alla barn önskar och hoppas att de ska bli adopterade av snälla människor. Men Daphne vet att det aldrig kommer att hända. Hon är missbildad, och  ena halvan av ansiktet är väldigt ful. Hon får ofta höra att hon är ful, eller så ser hon att folk reagerar på ett särskilt sätt när de ser henne. Det finns ändå ställen där hon trivs bättre och det bästa är att vara i naturen. Där hon kan ströva omkring hur länge som helst utan att mötas av motbjudande blickar. I naturen får hon vara sig själv.

En dag är hon ute och promenerar länge. Ända tills hon kommer fram till klipporna vid havet och hon får syn på en man som ser ut att vilja hoppa från klippkanten. Hon försöker skrika åt honom att han inte får hoppa, och springer tillbaka till barnhemmet för att få hjälp. När poliserna kommer till klipporna ser de ingen man, eller död kropp, och Daphne blir beskylld för att ha hittat på allting.

Men att hon såg mannen vid klippkanten blev som en start på ett nytt liv för henne, och det visar sig att hon har räddat hans liv, som tack för det kommer hennes eget liv bli annorlunda än vad hon hade trott. 

Boktips till dig som vill läsa en bra och spännande bok! När man väl börjar läsa, så är det svårt att sluta...

Audience:

Tags:

Review by: Emma Berge-Kleber Monday, November 14, 2016