Avgång 9:42 till nya livet

Är det Billie som behöver fosterfamiljen - eller fosterfamiljen som behöver Billie?

Socialen har bestämt att Billie inte kan bo kvar hos sin sjuka mamma och nu ska hon flytta från Stockholm till en fosterfamilj i den lilla orten Bokarp. Lite spännande ska det bli att se hur det är i en helt ny familj och en helt annan ort. Det ska ju dessutom bara vara tillfälligt och tills Billies mamma mår bättre.

I Bokarp är det väldigt annorlunda jämfört med hemma i Stockholm där Billie har kunnat ta hand om sig själv och fått vara sig själv. Nu har Billie lovat sig själv och sin mamma att hon ska försöka smälta in i den nya familjen och inte vara så annorlunda. Den nya familjen bor i ett väldigt välstädat hem och de två barnen har många regler att rätta sig efter. Lite väl många regler, tycker Billie. Till en början verkar det som att Fosterfamiljen är så lyckliga tillsammans, men efter en tid förstår Billie att både föräldrar och barn bär på hemligheter. Billie känner att hon vill veta vad de döljer för henne. Hon undrar också om hon kan hjälpa dem att bli lite gladare?

Det är intressant att få läsa om Billie och hennes nya liv. Det blir både roligt och allvarligt. Det bästa är att det ska komma fler böcker om Billie!

Audience:

Tags:

Review by: Emma Berge-Kleber Wednesday, July 6, 2016