A Mother's Reckoning

Att leva i Columbine-massakerns efterdyningar.

Ända sedan den 20 april 1999 har Sue Klebold skytt medier och aldrig berättat sin sida av historien kring det hennes son Dylan Klebold och vännen Eric Harris gjorde på Columbine High School i Littleton, Colorado. Hur kan en till synes intelligent och väluppfostrad pojke förvandlas till vad tidningarna kom att kalla ”the monster next door”?
I den här boken får vi reda på vad som hände Sue Klebold och resten av hennes familj i skolmassakerns efterdyningar. Hur fortsätter man leva ett normalt liv i en stad med 41 000 invånare där var och varannan människa direkt eller indirekt drabbats av katastrofen? Hur kan en förälder som alltid haft bra kontakt med sin son helt och hållet ha missat det mörker som sakta börjat ta över honom? Det kanske viktigaste som boken tar upp är inte bara det faktum att oskyldiga fick sätta livet till utan även att två deprimerade ungdomar begick det värsta av brott för att sedan avsluta sina egna liv.

Sue är en väldigt bra berättare och blandar skickligt historien om sitt och sin sons liv med in-formation kring mental ohälsa hos barn och unga.

OBS! Finns bara att läsa på engelska.

Audience:

Tags:

Review by: Niclas Boman Wednesday, October 12, 2016