Startsida

Avvikande öppettider

Här finns information om det nuvarande öppethållandet på biblioteken i Borås. Öppethållandet kan komma att förändras med kort varsel på grund av sjukdom.

Take away-lån

Vill du låna böcker från biblioteken utan att behöva sätta din fot innanför våra lokaler? Beställ i så fall dina böcker som take away!

Aktiviteter på biblioteken

 1. Språkträff

  Datum torsdag 1 oktober 15:00 - 16:00
  Plats Kristinebergs bibliotek

  Kom och öva din svenska! Vi samtalar tillsammans om olika ämnen eller håller ämnet öppet, på lätt svenska. OBS! På grund av rådande pandemi kan max 4 personer närvara! Obligatorisk anmälan senast onsdagen före. Varmt välkomna!

 2. Språkträff

  Datum torsdag 1 oktober 15:30 - 16:30
  Plats Viskafors bibliotek

 3. Språkträff

  Fullbokat
  Datum torsdag 1 oktober 15:30 - 17:00
  Plats Byttorps bibliotek

  Välkomna till språkträff på Byttorps bibliotek! Vi träffas och samtalar på lätt svenska.

Visa fler...

Biblioteken tipsar

 1. Tänk om - En studie i oro

  Av: Paulsen, Roland Tipsat av: Stefan Carlsson

  Sociologen Roland Paulsen tar oss med på en svindlande resa genom orons historia och förklarar varför oron och ångesten blivit en så stor del av våra moderna, i många fall ombonade liv. Vi får ta del av intervjuer där människor berättar om sin oro och hur de hanterar den, och författaren menar att det idag t.o.m. finns de som oroar sig för sin oro. Följ med på resan, kanske får du en och annan aha-upplevelse.

 2. Hur du lyckas i en vit värld

  Av: Poli, Siduri Tipsat av: Tove Alkstrand

  Siduri Poli har bland annat korats till framtidens mäktigaste av TCO och utsetts till Årets supertalang i kategorin Samhällsbyggare av Veckans affärer. Här skriver hon om sitt eget recept på framgång som entreprenör riktat till minoriteter.

 3. Systrarna från Toscana

  Av: Spielman, Lori Nelson Tipsat av: Tove Alkstrand

  En tvåhundraårig förbannelse vilar över släkten Fontanas yngre systrar. Ingen av dem lyckas hitta kärleken och bli gifta. Men nu påstår Emilias gammelmoster Poppy att hon ska bryta förbannelsen. I Toscana.

 4. Vivarium

  Tipsat av: Kristofer Lecander

  Mardrömsbränsle som för tankarna till Twilight Zone, Franz Kafka och Marlen Haushofer.

 5. Fermentera - Mat med jäst, mögel & bakterier

  Av: Neikell, Jenny Tipsat av: Stefan Carlsson

  De vänliga mikroorganismerna som finns i fermenterad mat får vi lära oss om i den här suveräna boken om något som blivit trendigt på senare år. Här får vi en mängd recept -både enkla och de som kräver lite mer tid och utrustning- på smakrik och nyttig fermenterad mat. Dags att börja mjölksyra grönsaker, tillverka veganska bön- och nötdelikatesser och ysta egen ost!

 6. En officer och spion

  Tipsat av: Stefan Carlsson

  Engagerande film om den rättsskandal som fortfarande, 120 år senare, flitigt diskuteras och debatteras i Frankrike. Alfred Dreyfus döms på tvivelaktiga grunder för högförräderi och skickas till straffkolonin på Djävulsön. Men officeren Picquart börjar nysta i det hela, vilket leder till att författaren Émile Zola skriver sin numera legendariska artikel "J'accuse" (jag anklagar).

 7. Terapi i Tunisien

  Tipsat av: Stefan Carlsson

  Efter psykoterapeututbildningen i Frankrike återvänder Selma till Tunisien för att öppna praktik. Dock ses det inte med blida ögon av vissa -bl.a. ordningsmakten- och kulturkrockarna radas upp den ena efter den andra. Lättsam komedi som passar till fredagscouscousen.

 8. En oemotståndlig frestelse

  Av: Quinn, Julia Tipsat av: Maria Nordin

  Sjätte fristående boken om familjen Bridgerton i 1800-talets England.

 9. Good Time

  Tipsat av: Kristofer Lecander

  En svettig och intensiv film som med sitt elektroniska soundtrack inte sänker pulsen förrän eftertexterna har börjat rulla.

 10. Bibbi sparkar boll

  Av: Olsson, Ingrid Tipsat av: Ida Rasmussen

  Mormor och hunden Lasse ska passa Bibbi en stund.

Visa fler sidor...

Nyheter från biblioteken i Borås

 1. Agnes & Elias Våhlund

  Det går inte att ha Top 10 lista utan Agnes och Elias Våhlund. Dem har skapat Lisa (Röda masken) och böckerna har blivit populära över hela världen.

 2. Rachel Renée Russell

  Hennes böcker blev översatta till mer än 40 språk och sammanlagt gavs ut över 35 miljoner exemplar.

 3. Vickevire

  Sång, ramsor och rörelse för barn 0-3 år gamla med Fredrik Plumppu från Kulturskolan.

 4. Erin Hunter

  Vem är Erin Hunter? Förutom att Erin Hunter är med i Top 10 lista av mest utlånade författare? Erin Hunter är en pseudonym, det är flera författarinnor som ligger bakom Bravelands and Warriors.

Visa fler sidor...