Minneslista

Du har 0 verk i minneslistan.

Visa minneslistan

Start för innehåll

E-media

Ebook 
Lånekort och PIN-kod

För att kunna använda våra tjänster behöver du lånekort och PIN-kod. En PIN-kod kan du få på biblioteket. Ta med dig legitimation för att skaffa PIN-kod. För att låna e-böcker och e-ljudböcker behöver du även skapa ett användarkonto här på webbplatsen. Det går att låna två e-böcker per vecka.

Ett användarkonto ger dig tillgång till e-medier

Alla e-medier lånas direkt via bibliotekets webbplats. För att låna e-böcker och e-ljudböcker krävs det att du är inloggad på bibliotekets webbplats med ditt användarkonto.
Skapa ditt användarkonto här!

 

E-böcker

Är du osäker på hur du går tillväga för att låna en e-bok? Klicka någon av länkarna nedan för att läsa steg-för-steg-instruktioner för hur det går till att låna e-böcker:

Steg-för-steg låna till iPad Filikon för  Steg-för-steg låna till iPad
Steg-för-steg låna till Android-enheter (ex. Samsung Galaxy) Filikon för  Steg-för-steg låna till Android 
Steg-för-steg låna till Dator Filikon för  Steg-för-steg låna till AndroidE-bok 2

För att hitta e-böcker som du kan låna söker du i sökrutan som finns i mitten av sidan. Här kan du söka fritt direkt eller göra en förfinad sökning genom att klicka på Utökad sökning och under alternativet Välj medietyp klicka på e-bok. Detta medför att sökningen enbart görs bland våra e-böcker och inte bibliotekens fullständiga bestånd. Denna förfinade sökning kan du även göra direkt i sökrutan nedan.

Sök e-böcker

Klicka här för att få tips på e-böcker


 

E-ljudböckerE-bok strömmad

E-ljudböcker är en online-tjänst, vilket innebär att du måste vara uppkopplad mot Internet under tiden du lyssnar på böckerna. Ljudfilerna kan inte laddas ner utan är s.k. strömmande (från engelskans streaming).

Är du osäker på hur du går tillväga för att låna en e-ljudbok? Klicka på länken nedan för att läsa en steg-för-steg-instruktion för hur det går till att låna e-ljudböcker:

Steg-för-steg låna strömmande e-ljudböcker till IOS (Iphone + Ipad) Filikon för  Steg-för-steg låna strömmande e-ludböcker
Steg-för-steg låna strömmande e-ljudböcker till Android (ex. Samsung Galaxy, Sony Xperia, HTC, LG)  Filikon för  Steg-för-steg låna strömmande e-ludböcker

 

Du kan också söka efter e-böcker i rutan nedanför.   

Sök e-ljudböcker

Klicka här för att få tips på e-ljudböcker


 

 

Fria e-böcker

Det finns även många e-böcker som är tillgängliga för fri nedladdning på internet.

Internationella biblioteket länkar till sidor med e-böcker och e-ljudböcker på olika språk.

Librivox fria e-ljudböcker

Litteraturbanken

Projekt Gutenberg

Projekt Runeberg

Svenska klassiker

Naxos Music Library

Naxos Music Library är en databas som består av över 100 000 cd (165 000 musikfiler) med främst klassisk musik, men även inom världsmusik, jazz och pop/rock.  Det går inte att ladda ner musiken från Naxos. Den är tillgänglig via s.k. streaming (uppspelning av musiken på din dator samtidigt som den överförs från internet). Det går att söka musik efter genre eller kompositör. Musiken kompletteras med texter om kompositörerna, operalibretton, fakta om klassisk musik, förklaringar av musikaliska termer med mera.

Om du har en smartphone gör du så här: logga in på Naxos Music Library, klicka på fliken Playlist, skapa ett eget konto (sign up i raden Students/Members Playlist ). Nu kan du lyssna via ditt eget skapade konto (en license i licensen). Man kan alltså inte använda sig av låntagarnummer. Man laddar sedan ned Naxos Music Library-applikationen till sin smartphone och kan lyssna på all musik tillgänglig via Naxos Music Library.