Minneslista

Du har 0 verk i minneslistan.

Visa minneslistan

Start för innehåll

Låna e-böcker till dator

Här förklarar vi hur det går till att låna en e-bok till dator

Rätt läsprogram

Du behöver ladda ned programmet Adobe Digital Editions till din dator.

Logga ade

Auktorisera

Adobe Digital Editions behöver auktoriseras med ett Adobe ID. Du skapar ett Adobe ID gratis via

Adobes webbplats

Logga in

Logga in på bibliotekets webbplats. Om du inte har ett användarkonto hos oss sedan tidigare behöver du skapa ett. Klicka här för mer information om hur du skapar användarkonto.

Sök i bibliotekskatalogen

Om du söker en särskild bok och vet titel eller författare, använd sökrutan här på sidan. I träfflistan är e-böckerna markerade med en särskild ikon. filikon ebok Klicka på den. Det går också att klicka på E-bok i listan på medatyper till vänster om titeln i fullposten för att filtrera fram e-böcker.

Om du inte vet exakt vad du söker, använd gärna Utökad katalogsökning. Välj E-bok under Välj mediatyp, som du hittar långt ner på sidan. Om du vill kan du också fylla i något av fälten högre upp, till exempel Författare eller Ämnesord.

Hämta boken

Ibland finns det två eller fler format att välja på. Väl då epub.

Hämta e-bok

Klicka på hämta. Välj att öppna filen i Adobe Digital Editions. Boken plackeras nu i Adobe Digital Editions virtuella bokhylla och går att läsa i 28 dagar. Efter detta går e‑boken inte längre att öppna. Det går inte att "lämna tillbaka" en e-bok eller avsluta lånet i förtid.

Du kan alltid se vilka aktiva lån du har och när lånetiden går ut genom att på logga in på bibliotekets webbplats och klicka på fliken Mina sidor och sedan på Mina e-medier. Härifrån kan du också ladda ner boken igen, utan att det blir ett nytt lån. Det går att ladda ner samma bok till upp till fyra olika enheter, som är auktoriserade till samma Adobe-ID.

Steg-för-steg instruktioner

Låna e-bok till datorFilikon för  Låna e-bok till dator