Minneslista

Du har 0 verk i minneslistan.

Visa minneslistan

Start för innehåll

Söktips

Här följer tips på hur du söker efter böcker, filmer och annan media i bibliotekskatalogen.

Den blå sökrutan ovan är inställd på fritextsökning. Det innebär att du söker på vad som helst i katalogen, d.v.s. författare, titel, förlag, utgivningsår o.s.v. Du kan välja att söka på bara en av dessa uppgifter eller kombinera flera av dem. Är du osäker på hur något stavas eller inte kommer ihåg alla uppgifter så kan du läsa söktipsen nedan.

Trunkering

Om du inte vet hur ett ord slutar eller är osäker på en bokstav mitt i ett ord kan du använda dig av trunkering. Det gör du med hjälp av en asterisk (*).
Exempel: Madagas*
(i detta fall bra att använda ifall du vill visa titlar som innehåller "Madagaskar" och "Madagascar")

Maskering av ett tecken

Om du är osäker på en bokstav i ett ord kan du sätta ett frågetecken (?) istället för bokstaven du är osäker på.
Exempel: Carl?on
(i detta fall bra att använda om du inte vet om författaren stavar sitt efternamn Carlson eller Carlzon)

Maskering av flera tecken

Om du är osäker på flera bokstäver eller hur något stavas så sätter du en asterisk (*) istället för de bokstäver du är osäker på.
Exempel: G*lou
(i detta fall bra att använda ifall du inte riktigt vet hur Jan Guillou stavar sitt namn men ändå har koll på den första och de sista bokstäverna i namnet)

Utökad sökning

Under sökknappen i den blå sökrutan finns också en länk som heter Utökad sökning. Detta är en avancerad sökfunktion som du kan använda för att göra mer specifika sökningar. Här kan du kombinera ihop olika filter som t.ex. titlar, författare, ämnesord, hyllplacering, medietyper, utgivningsår m.m. m.m. Perfekt att använda ifall du t.ex. vill veta vilka ljudböcker [medietyp] på engelska [språk] som var utgivna mellan 1985-1998 [utgivningsår] som finns på biblioteken.

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

1. Boråsbiblioteken 2015-09-03 14:46:43
    Rapportera Boråsbibliotekens kommentar. Hej Allan, jag har svarat dig på din mejladress! Mvh Kristofer Lecander, Borås stadsbibliotek.
  2. Nemmotol 2015-09-03 12:58:01
    Rapportera Nemmotols kommentar. Hej skulle vilja låna böckerna Måsar , och Furirerna av Bertil Stubbendorff finns på Stockholms biblotek, Med vänlig hälsning allan.
  3. Boråsbiblioteken 2015-03-10 07:48:05
    Rapportera Boråsbibliotekens kommentar. Hej! För att reservera en bok du vill låna loggar du in på webbplatsen. Om du inte redan har ett användarkonto behöver du skaffa ett. Det kan du göra här: http://bibliotek.boras.se/register. När du är inloggad söker du fram den bok du vill reservera och klickar på "Reservera" som finns längst ner på sidan. Vänliga hälsningar Sofia Larsson, bibliotekarie.
  4. ester45 2015-03-07 01:19:59
    Rapportera ester45s kommentar. Var och hur kan jag reservera en bok som jag vill låna???
  5. Boråsbiblioteken 2014-05-26 12:23:57
    Rapportera Boråsbibliotekens kommentar. Hej! Ursäkta att svaret dröjt! Du klickar på "E-media" på bibliotekets hemsida (i mitten av den översta grå raden med länkar), sedan klickar du på ordet "E-böcker". Det tar dig till en söksida för e-böcker. Till vänster på sök-sidan för e-böcker finns en länk som heter "Vanliga frågor om e-boken". Där finns instruktioner för hur du laddar ner läsprogram mm. Gå gärna till ditt lokala bibliotek om du behöver mer hjälp! Vänliga hälsningar Susanne Mandrén, bibliotekarie
  6. Pia 2014-05-12 17:17:09
    Rapportera Pias kommentar. Hur laddar jag ner en e-bok