Minneslista

Du har 0 verk i minneslistan.

Visa minneslistan

Start för innehåll

Skapa ett användarkonto

För att kunna reservera och låna om dina medier behöver du skaffa ett användarnamn och lösenord för att logga in på webbplatsen. Det är inte samma login som du tidigare använt i Webbsök.

Det användarnamn som du väljer är det namn som kommer att visas om du kommenterar något på sidan. Du bör alltså inte välja ditt personnummer eller lånekortsnummer. Välj gärna ditt namn eller ett alias som du lätt kommer ihåg.

Skapa ett användarkonto i två snabba steg

Steg 1: Fyll i din grundinformation

1. Klicka på ”Skapa konto” längst upp till höger på webbplatsen.
  2. Fyll i ditt lånekortsnummer.
  3. Fyll i din pin-kod.
    (Om du inte haft någon PIN-kod tidigare – eller har glömt den – måste biblioteket lägga in en åt dig! Tänk på att ta med dig ID-kort för att få en ny PIN-kod.)
  4. Klicka på Nästa-knappen.

Steg 2: Välj ett användarnamn

1. Skriv ett användarnamn, ett alias, som du vill ha. Användarnamnet måste vara unikt.
  2. Fyll återigen i PIN-koden som lösenord.
  3. Ange din e-postadress! E-postadressen måste vara unik.
  4. Klicka på Slutför-knappen.

Färdigt! När du loggar in i framtiden så är det användarnamn + lösenord som används.

Vad kan jag göra när jag är inloggad?

Väl inloggad kan du klicka på "Mina sidor" i webbplatsens menyrad för att se dina lån, reservationer etc

Informationen om lån, reservationer, inställningar etc ligger i vänsterspalten.

Under "Mina inställningar" kan du byta användarnamn, e-postadress och hembibliotek (d.v.s. det bibliotek där reservationer du gör ska avhämtas).

Under ”Mina lånekort” kan du byta din adress, mobilnummer, hemtelefonnummer och PIN-kod.

När du är inloggad får du också tillgång till våra e-böcker och e-ljudböcker. Läs mer om e-medier här.

Klicka här för att skapa ditt användarkonto!

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.

1. Boråsbiblioteken 2014-10-29 15:22:02
    Rapportera Boråsbibliotekens kommentar. Hej, Det är inte möjligt att skapa flera konton med samma e-postadress. Detta för att om det är så att man glömt lösenordet så kan man få skapa ett nytt om man skriver in sin e-postadress. Finns det då flera användare som har samma e-postadress så vet inte systemet vilken användare som ska byta lösenord. Det ni kan göra är att en av er inte fyller i någon e-postadress. De konton som inte har någon e-postadress kopplad till sitt konto kan gå till biblioteket för att byta lösenord om det behövs.
  2. hansod 2014-10-28 21:00:00
    Rapportera hansods kommentar. Jag och min hustru har en gemensam e-postadress, så endast jag kan skapa ett konto. Hur göra ? Vill behålla vår gemensamma adress. Mvh Hans Söderström